luni, 5 aprilie 2010

Alimente medicament


Alimente medicament

Alimentele-medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice, si la indemana oricui, sunt fructele si legumele. Ele contin un numar mare de calori, datorita faptului ca sunt bogate in glucide (1 litru de suc de struguri are 900cal )

Tratamente naturiste cu usturoi, ceapa, varza

Usturoi
Compozitie: uleuiri volatile, sulf, siliciu, alicina si garlicina (ultimele doua au proprietati antibiotice) etc.

Proprietati: stimulante, antiseptice, bactericide, hipotensoare, expectorante, febrifuge, vermifuge, afrodisiace eic.

Indicatii: ateroscleroza, artroza, hipertensiun arteriala, viermi intestinali, astm bronsic, boli reumatice, guta, gripa etc.

Mod de folosire:
- crud, cate 1-2 catei pe zi (pus in mancare sau salate);
- macerat (3 catei zdrobiti pusi la macerat pentru 6-8 ore intr-o cana cu apa sau lapte fiert). Se bea o cana in fiecare dimineata timp de 3 saptamani, pentru viermi intestinali:
- suc (aplicatii externe impotriva bataturilor);
- sirop impotriva viermilor intestinali (500 g usturoi+ 1 litru de apa fiarta, apoi, dupa infuzare, se adauga 1 kg de zahar). Se consuma 2-3 linguri dimineata pe nemancate.

Ceapa
Compozitie: glucide, vitamine (B, C, E). oligoelemente (siliciu, iod, fosfor, magneziu, zinc, cupru etc.), uleiuri volatile, lipide, proteine (foarte putine) etc

Proprietati : stimulante, expectorante,antiseptice, afrodisiace, diuretice, vermifuge, hipoglicemiante, anticancerigene, antalgice, antireumatice etc.


Indicatii: atenie, edeme, oligurie, surmenaj, imbatranire precoce, impotenta sexuala, boli reumatice, gripa, ateroscleroza, diabet zaharat, viermi intestinali etc.

Mod de folosire:
- cruda (pusa in salate sau in mancare);
- macerata (2 cepe la 500ml de apa), o cana inainte de culcare, in gripa;
- decoct (3 cepe taiate si puse la fiert intr-un litru de apa timp de 15 minute), pentru boli reumatice, cate o cana dimineata si seara;
- suc, pentru aplicatii externe (veruci, dureri de dinti, furuncule, intepaturi de insecte).

Varza
Compozitie: glucide, vitamine (A, B ,C ), saruri minerale si oligoelemente (sodiu, fier, sulf, iod, siliciu, cupru etc.). Varza acra contine numerosi fermenti lactici.

Proprietati: nutritive, remineralizante, antianemice, revitalizante, antiscorbutice, dezinfectante, antidiabetice. O mare parte din aceste proprietati se pierd prin fierbere. Deci, varza se va consuma cat mai mult cruda.

Indicatii: alcoolism, anemii, bronsite, astm bronsic, boli reumatice, ulcer (in toate cazurile in uz intern), abcese, varice, ulcer varicos, acnee, furuncule (uz extern).

Mod de folosire :
- cruda, suc, decoct (60 g frunze fierte in 500 ml de apa, apoi se adauga 70 g miere), pentru bronsite cronice ;
- macerata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu