luni, 5 aprilie 2010

Alimente pentru combaterea cancerului


Alimente pentru combaterea cancerului

Asa numitele alimente pentru combaterea cancerului sunt cele care au un continut ridicat de antioxidanti si care ajuta la consolidarea sistemului imunitar. Vorbim despre alimente pe care le avem, de obicei, la indemana, dar carora nu le acordam importanta.

Ce putem face pe langa chimioterapie?
Cunoastem deja terapiile conventionale (chimioterapia, imunoterapia, radioterapia, chirurgia etc.), insa ce nu stim sunt beneficiile alimentelor in prevenirea cancerulului.

Alimente care ajuta in lupta impotriva cancerului
In continuare va sugeram alimente ce sunt folosite in tratarea cancerului, alimente care sporesc imunitatea, alimente antinflamatorii, alimente care incetinesc dezvoltarea tumorii si cele care sunt benefice in eliminarea substantelor cancerigene toxice.

Turmericul
Cunoscut ca fiind antiinflamatorul natural cel mai eficace, turmericul este un condiment originar din Asia. Acesta inhiba dezvoltarea tumorii de colon,stomac, ficat, sani, cancer ovarian si leucemie.
Se recomanda a fi dizolvat in ulei de in sau ulei de masline extra virgin, pentru o mai buna absorbtie.

Ginger: antiinflamator, antioxidant si depurativ hepatic.

Legumele: varza, varza de bruxelles, varza chinezeasca, conopida, broccoli, napi. Toate acestea impiedica celulele precanceroase sa se converteasca in tumori maligne, deoarece elimina substantele cancerigene; acest fapt se datoreaza moleculei indol-3-carbinol si sulforanului. Varza si broccoli nu trebuie sa fie fierte deorece isi pierd proprietatile.


Fructele rosii: zmeura, capsuni, mure, cirese, afine. Atat zmeura cat si capsunile sunt capabile sa incetineasca cresterea tumorii prin acidul elagic pe care-l contin. Ciresele detoxifica organismul de substantele toxice prin acidul glucaric. De asemenea, afinele sunt eficace, mai ales in cazul cancerului de colon datorita continutului de proantocianidine (se mai gasesc in ciocolata neagra, scortisoara si merisoare).

Ciupercile sunt unele dintre alimente care ajuta in apararea sistemului imunitar si in lupta impotriva cancerului, acest lucru datorandu-se lentinanului. Ca exemplu avem ciupercile Shiitake, maitake, champignon.

Ceaiul verde: polifenolii previn dezvoltarea si extinderea tumorii.S-au facut investigatii in cazul leucemiei, cancerului mamar, de prostata, de rinichi, de piele.

Soia: previne dezvoltarea tumorii prin isoflavone, ce au un comportament asemanator estrogenilor feminini. Nu este indicat abuzul de soia,sau de preparate ce contin isoflavone, la menopauza, sau in cazul persoanelor care au avut cancer mamar. Este recomandat consultarea mediculului specialist.

Condimente si plante aromatice: menta, cimbru, maghiran, oregano, busuioc si rozmarin; toate acestea sunt bogate in terpene, care fac ca celulele canceroase sa dispara sau sa nu se mai dezvolte.Pe de alta parte apigenina din patrunjel si telina, impiedica tumoarea sa se dezvolte.

Legume si fructe bogate in vitamina A si licopen: cum ar fi morcov, dovlecel, suc de fructe, cartofi dulci, igname, rosii, caise, sfecla; s-a dovedit ca sunt capabile sa inhibe cresterea celulelor canceroase, chiar si pe cele agresive cum ar fi gliomul cerebral. In cazul rosiilor, acestea trebuie sa fie gatite pentru a putea elibera licopenul.

Usturoi, ceapa, arpagic: contribuie la eliminarea celulelor canceroase in cazul cancerului de colon, mamar, pulmonar, de prostata si leucemie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu