duminică, 4 aprilie 2010

Ceai de urzica


Ceai de urzica

Urzica este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale. Daca analizam urzica din punct de vedere nutritional putem spune ca urzica este “incarcata” cu vitamine si substante minerale esentiale cum sunt de exemplu calciul, zincul, fier, potasiu, acid folic (vitamina B9), carotenul, magneziul si multe proteine.

Consumul regulat de ceai de urzica reduce posibilitatea de aparitie a edemelor de diferite tipologii, lupta impotriva anemiei, ajuta la tratarea sindromul premestrual si menoragiei.

Consumul de ceai de urzica in special in perioadele de tranzitie dintre anotimpuri poate combate aparitia unor alergii de diverse tipuri. Urzica mai este recomandata de specialisti pentru tratarea infectiilor tractului urinar, pentru bronsite, raceli si tuberculoza.

Ceaiul de urzica este apreciat in general de catre consumatorii lui pentru calitatiile exceptinale astringente si antiseptice. Este folosit ca un remediu pentru aparitia neasteptata a sangeriilor din nas. Urzica imbunatateste functionalitatea inimii, lupta impotriva migrenelor si intareste sistemul imunitar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu