duminică, 4 aprilie 2010

Ceai verde chinezesc – proprietati si preparare

Ceai verde chinezesc – proprietati si preparare

Ceaiul verde isi are originea in Asia, mai precis a fost descoperit acum cateva sute de ani de poporul chinez care il consuma datorita proprietatilor sale benefice sanatatii.
Bogat in vitamina C, vitamina E, saruri minerale, acid tanic, cofe*na, flavonoide, uleiuri volatile, polifenoli – ceaiul verde s-a dovedit a fi benefic in prevenirea sau tratarea anumitor boli :
– este un bun antioxidant, ajuta organismul sa se mentina cat mai mult tanar
– ajuta in prevenirera bolilor tumorale si de inima
– creste capacitatea de aparare a corpului (imunitatea)
– ajuta la pastreaza unei siluete de invidiat prin topirea grasimilor si reducerea colesterolului.
Nu in ultimul rand este un ceai revigorant , care baut in fiecare dimineata te ajuta sa fii vesel si plin de energie. Mareste capacitatea de concentrare si te ajuta organismul sa treaca peste starea de oboseala.

Mod de preparare:
– o lingurita de ceai verde introdusa intr-o cana de 250 ml peste care se toarna apa fierbinte, se lasa acoperit aproximativ 3 minute si se indulceste dupa gust.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu