Coacazele rosii
In scopuri medicinale se foloseste fructul.
Principalii constituenti:
- apa, materii azotate, materii grase, materii extractive – zahar, celuloza, cenusi, vitamina C, acizi :malic, citric, tartric.
Indicatii:
- afectiuni febrile, inapetenta, dispepsii, constipatie, pletosa, artrism, reumatism, guta, hipropizie, litiaza urinara, pecingini, insuficienta si congestie hepatica, icter, inflamatii diverse si urinare.
Mod de folosire:
- fructul ca atare;
- suc, pur sau diluat cu apa: 100-500g pe zi, de trei sau patru ori;
- jeleu de coacaze: se pune la foc domol sucul de coacaze, impreuna cu zaharul (in greutate egala). Dupa ce incepe sa fiarba, se curata spuma din 5 in 5 minute. Cand devine suficient de consistent, se pune in vase. Se intrebuinteaza adaugand 100g de zmeura la 1 kg de coacaze rosii.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu