Colesterolul "bun" si colesterolul "rau"
Colesterolul este un compus organic ce se gaseste in structura celulelor animale,mai ales in sange, si care la dereglarea metabolismului, se depune pe peretii vaselor sangvine sau sub forma de calculi. Se gaseste in untura de peste, sange, tesut nervos, galbenus de ou, si care reglementeaza permeabilitatea fata de lichide a membranelor celulare.
Colesterolul total este format din mai multe fractiuni:
LDL colesterol - fractiunea cu densitate joasa, daunatoare pentru sanatate si care trebuie scazuta, fiind responsabila de depunerile de aterom;
HDL colesterol - fractiunea cu densitate inalta, partea benefica a colesterolului care distruge depozitele de grasimi de pe vasele sangvine.
Colesterolul provine din doua surse: cel mai mult se produce in ficat, prin transformarea diversilor nutrienti, in special grasimi saturate. Din moment ce toate animalele isi produc propriul colesterol, cealalta parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit in intestine si se adauga la cel produs de ficat.
Este recomandat ca nivelul total de colesterol sa fie mai mic de 200 mg/dl. O reducere cu 1% a colesterolului va reduce riscul unei boli vasculare cu 2%.
Daca :
Cantitatea de colesterol "rau" (LDL) este mai mare de 130 mg/dl, nivelul de colesterol este prea mare
Cantitatea de colesterol "bun" (HDL) trebuie sa fie mai mare decat 35 mg/dl
Nivelul trigliceridelor trebuie sa fie mai mic de 200 mg/dl
Tratament naturist recomandat pentru colesterol
Una dintre cele mai puternice combinatii de plante hipocolesterolemiante este formata din rostopasca, mesteacan si anghinare. Se fac cure de minim 30 de zile cu aceste plante, luate sub forma de tinctura, amestecate in parti egale.
Se ia o lingura din amestecul de tincturi in 100 ml de apa, cu 1/2 ori inainte de fiecare masa, timp de 30 de zile.
Frag (Fragaris vesca)
Se utilizeaza frunzele, care se rup fara petiolul principal, recoltate din iunie pina la inceputul lunii octombrie, precum si fructele coapte.
Infuzie: o lingurita de frunze la 200 ml apa clocotita, din care se beau 2 ceaiuri pe zi.
Sucul: se pregateste din 200 g fructe spalate si zvintate care se storc prin tifon, apoi se indulcesc cu 5 g zahar si se consuma imediat.
Gelatina: 250 g fructe proaspete, 20 g zahar, 1.5 foi gelatina si 75 ml apa. Se extrage sucul din fructe, iar resturile se fierb cu 50 ml apa se strecoara. In jumatate din lichidul fierbinte rezultat, se dizolva gelatina muiata in apa rece, se amesteca bine, apoi se rastoarna intr-o forma umezita si se da la rece.
luni, 5 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu