Fasolea uscata si fasolea verde
In scopuri medicinale se folosesc tecile fara seminte, recoltate la maturitatea lor completa.
Constituenti principali:
- fasolea uscata contine:protide (21%) , hidrati de carbon (56%) , potasiu (177mg%), calciu, fier, nichel, cobalt, zinc, cupru, vitamina A (in cantitate mica), vitaminele B1, B2, C.
- fasolea verde contine: vitaminele A, B, C, inozina, saruri minerale (fosfor, siliciu, calciu, hidrati de carbon etc), oligoelemente.
Proprietati fasole verde:
- adjutant in tratamentul diabetului prin scaderea zaharului din sange.
- diuretic, puternic depurativ – curata umorile organismului, favorizand eliminarea toxinelor
- antiseptic renal
- in starile de hipropizie, in afectiuni ale rinichilor si vezicii urinare si in bolile de inima
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu