Orezul – nutritiv si energetic
Planta alimentara anuala cu tulpini inalte de 80-100 cm, cu inflorescenta in panicule si cu seminte bogate in amidon.
Constituentii principali ai orezului:
- vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, hidrati de carbon, materii grase si azotati, calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, sulf, magneziu, mangan, clor, iod, zinc, flour, arsenic.
Orezul este nutritiv si energetic, astringent, hipotensor, favorizeaza eliminarea ureei.
Indicatii:
- in hipertensiunea arteriala, crestere, surmenaj, fermentatii intestinale, azotemie.
Mod de folosire:
- “apa de orez” si mucigalul de orez pentru tratarea diareei infalntile;
- in enterite – decoctul de orez nestrecurat;
- in azotemie – cura Kemper – 200g orez fiert plus mere, timp de 3 zile
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu