duminică, 4 aprilie 2010

Strugurii

Strugurii

In tara noastra vita de vie este cultivata in toate zone de de deal si campie.
In scopuri alimentar-medicinale se folosesc fructele vitei de vie – strugurii. Pentru mentinerea intacta a principilor active ale strugurilor este necesar ca acestia sa fie recoltati numai pe timp frumos si nu prin ruperea chiorchinelui, ci prin taierea coditei.

Strugurele este foarte bogat in vitaminele A si B, avand un continut mai scazut de vitamina C, factori vitaminici P, substante protectoare vasculare favoravile acuitatii vizuale; encocianina – un colorant in strugurele negru ce are proprietate de tonic.

Strugurele are o valoare calorica de peste 900 calorii la kg. Pentru proprietatiile sale este recomandat in anemii si convalescente, demineralizare, surmenaj, artrism, reumatism, guta, litiaze, obezitate, intoxicatii, constipatie dermatoze etc.

Mod de folosire:
- fructul crud in cura de 1-2kg, pe zi sau 700-1500 g suc de struguri
- pentru obezitate este recomandata o cura exclusiv de struguri, aproximativ un kg pe zi
- mustul – are calitati diuretice si laxative
- compot.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu