luni, 5 aprilie 2010
Tarita
Tarita
Compozitie : fibre vegetale (celuloza) compuse din glucide, proteine, vitamine, saruri minerale etc.
Proprietati: umfla si mareste de mai multe ori bolul alimentar si fecal, datorita marii sale puteri de absorbtie a apei.
Indicatii: constipatie, litiaza biliara, obezitate (produce senzatia de satietate), profilaxia cancerului de colon.
Mod de folosire: 3-4 linguri in fiecare zi, puse in mancare, in lapte, in iaurt, in branza de vaci proaspata etc. In lipsa taritei se va consuma painea neagra, cereale nedecorticate (fierte sau sub forma de terci), fulgi de ovaz.
Stiati ca...
Atunci cand bolul alimentar stagneaza prea mult timp in intestinul gros (ca in cazul constipatiei), flora intestinala locala se va modifica, devenind anaeroba. In acest caz, germenii respectivi degradeaza sarurile biliare pe care le transforma in substante cancerigene.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu