Toxiinfectia alimentara
Toxiinfectiile alimentare sunt boli diareice acute, care apar sporadic sau in epidemii, in urma consumului de alimente intens contaminate cu variate bacterii si toxinele acestora, fiind caracterizate printr-o simptomatologie de gastro-enterocolita , cu debut brusc, dramatic, febra si fenomene toxice generale.
Toxiinfectiile alimentare sunt tot boli diareice acute, dar care au unele particularitati importante:
- sunt legate de consumul unui aliment care contine bacterii si toxinele acestora in cantitati considerabile, printr-o multiplicare a acestora, in acel aliment, favorizata de o conservara in conditii murdare si de caldura
- simptomele de boala diareica sunt foarte intense, cu stare de rau general, colaps vascular, cefalee, diaree intensa cu deshidratare, colici abdominale
- bolile apar la mai multe persoane care au consumat alimentul contaminat
Agentii infectiosi sunt:salmonelele, stafilococi, variati bacili cu habitat intestinali. Alimentele care sunt cel mai frecvent expuse infectarii sunt: carnea si produsele din carne, pestele, ouale, laptele si produsele lactate .
luni, 5 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu