luni, 5 aprilie 2010
Varza
Varza
Compozitie: glucide, vitamine (A,B,C), saruri minerale si oligoelemente (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, cupru etc.). Varza acra contine numerosi fermenti lactici.
Proprietati: nutritive, remineralizante, antianemice, revitalizante, antiscorbutice, dezinfectante, antidiabetice. O mare parte din aceste proprietati se pierd prin fierbere, de aceea este de preferat ca varza sa fie consumata cat mai mult cruda.
Indicatii: anemii, alcoolism, bronsite, astm bronsic, boli reumatice, ulcer (in toate cazurile in uz intern), abcese, varice, ulcer varicos, acnee, furuncule (uz extern).
Mod de folosire: cruda, suc, decoct (60 g frunze fierte intr-o jumatate litru de apa, apoi se adauga 70 g miere), pentru bronsite cronice; macerata.
Stiati ca...
Varza murata nu trebuie spalata inainte de consumare, deoarece, in felul acesta, isi va pierde proprietatile. Ea contribue la o mai buna digestie a grasimilor, cat si la dezinfectia intestinelor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu