duminică, 4 aprilie 2010
Agrisul
Agrisul
Agrisul este un arbust inalt de 6-150cm, cu ramurile spinoase, frunze lobate si fructe bace. Spontan in regiunile de munte si frecvent cultivat pentru fructele sale comestibile.
In scopuri medicinale se foloseste fructul – agrisa, mic, ovoidal sau sferic, de culoare verde, galbuie sau rosietica cu gust dulce acrisor si cu multe seminte , care se recolteaza cand sunt coapte.
Constituentii principali:
- pectine, acid malic, citric, tartric, vitaminele C (25-35mg%), A, B1, B2, P, saruri minerale:sodiu, calciu, fosfor, fier, potasiu.
Proprietati si indicatii:
- aperitive – inapetenta; remineralizare – in astenii, convalescenta; laxative; diuretice – afectiuni urinare, guta.
Mod de folosire:
- cura de dezintoxicare cu pana la 1kg de fructe pe zi, o zi pe saptamana sau trei zile consecutive – pentru pletorici, hipertensivi, obezi.
Nu se recomanda nimic altceva in ziua de fructe.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu