Morcovul – Beneficiile sucului de morcovi
Morcovii ar trebui considerati o mina de aur din punct de vedere al continutului de vitamine si elemente nutritive. Dupa cum stim nici o alta leguma cu contine beta-caroten in proportie asa de mare precum se gaseste in morcovi. In organismul nostru beta-carotenul este transformat in vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, intarirea sistemului imunitar, intarirea oaselor si dintilor si prevenind posibile probleme ale glandei tiroide.
Lista microelementelor si substantelor nutriente continute de morcovi este impresionanata: pe langa beta- caroten, in morcovi se gasesc vitaminele C,B, D, E si K, proteine, potasiu, calciu, fosfor, zinc, aluminiu, sodiu, mangan etc.
Sucul de morcovi are proprietati antiinflamatoare, lupta impotriva imbatranirii si este folosit in prevenirea cancerului.
Specialistii sunt de parere ca amestecul morcovilor cu alte legume si fructe poate mari semnificativ actiunea tarapeutica a acestora. De exemplu adaugarea sucului de spanac in paharului cu suc de morcovi va ajuta sa va calmati si sa adormiti daca suferiti de insomnii. De asemenea actioneaza impotriva constipatiei.
Sucul de morcovi este deosebit de folositor de folositor femeilor gravide si copiilor pentru ca ajuta la dezvoltarea fatului. Pentru ca sucul de morcovi contine o cantitate mare de zahar natural majoritatea copiilor iubesc sa-l consume.
Tineti minte ca un pahar de suc proaspat de morcovi pe zi pe ajuta sa va pastrati sanatatea si sa va intariti organismul.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu