duminică, 4 aprilie 2010

Beneficiile sucurilor naturale

Beneficiile sucurilor naturale

Sucurile se prepara din fructe si legume proaspete, stoarse; sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala pentru calitatea lor.

Sucurile de fructe si legume dau un plus de vitalitate organismului, stimuleaza digestia, contribuie la ameliorarea unor afectiuni si dau un plus de frumusete tenului.

Curele bogate in fructe si legume scad riscul bolilor degenerative cronice, incluzand cancer, diabet si boli de inima.
Sucurile trebuie baute imediat dupa ce le faceti, cel mai potrivit este pana intr-o jumatate de ora, pentru aputea beneficia de efectele curative ale acestora. Sucurile puse in frigider isi pierd valoarea nutritionala repede, daca fructele sau legumele sunt stoarse enzimele naturale din suc incep sa elimine ceilalti nutrienti.

Sucul de lamaie: ajuta la combaterea obosealii, in convalescenta, ulcer gastric, intareste sistemul imunitar;

Sucul de afine: este folosit n afectiuni precum: colite, diaree, dizenterie, colibaciloza, previne infectiile urinare;

Sucul de mere: ajuta la refacerea sistemului imunitar, boli reumatice, guta, constipatie, astenie, ateroscleroza;

Sucul de grepfruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, fragilitate vasculara;

Sucul de portocale: ateroscleroza, febra, convalescenta, util organismului copiilor in perioada de crestere;

Sucul de cartofi se foloseste in tratamentul ulcerului gastric, duodenal si al diabetului ;


Sucul de ceapa, amestecat cu suc de telina sau de morcovi este util in diabet, boli reumatice, prostatita, edeme;

Sucul de morcovi – folosit in combaterea ulcerului gastric si duodenal, colita, diaree, constipatie, boli hepato-biliare, intoxicatii, boli de piele, imbatranire precoce.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu