Catina – un izvor de vitamine
Fructul de catina contine de doua ori mai multă vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte continutul depaseste 400-800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, betacaroten , microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe.
Catina ajuta la regenerarea celulelor, ajuta la ameliorarea bolilor de piele, gripei si imbatranirii, iar uleiul de catina este eficient în tratamentul arsurilor, in dermatite, eczeme, acnee, arsuri solare.
Are un rol exceptional in stagnarea si regresul diverselor afectiuni oculare (hemeralopie, prezbitism, keratomalacie, miopie, astigmatism, hipermetropie, glaucom, cataracta) prin continutul mare in betacaroten.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu