luni, 5 aprilie 2010

Ceaiul oolong si ceaiul pu-erh


Ceaiul oolong si ceaiul pu-erh

Ceaiul oolong
Ceaiul oolong sau wulong (Ceaiul Dragonului Negru) este un tip intermediar intre ceaiul verde si ceaiul negru apropiindu-se ca proprietati mai mult de unul sau de celalalt in functie de numarul de zile care trece intre recoltare si uscare, acesta poat e fi oxid at in proportie de 10-70%.

Ceaiul pu-erh
Acest tip de ceai este facut dintr-un soi vechi de Camellia sinensis cu frunza mare (de dimensiunea unei palme). Denumirea provine de la targusorul Pu-erh din provincia , Yunnan unde comertul cu acest fel de ceai inflorea in vremea dinastiei Tang (618 - 907).


Stiati ca...
Este singurul tip de ceai care se imbunatateste pe masura ce se invecheste; de fapt, un ceai pu-erh de buna calitate se obtine printr-o invechire de cel putin cativa ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu