Ciuperci comestibile
Ciupercile au o mare importanta in alimentatia omului, atat in situatii deosebite cat si in conditii de viata obisnuite, normale.
Dintre ciupercile mari, sunt mai numeroase ciupercile comestibile decat cele otravitoare ale caror numar este in general restrans.
Ciupercile contin: apa in proportie de 82-92%, substante minerale, diferite zaharuri, subtante proteice, grasimi, vitamina A, B1, B2 si D; acizi organici.
Ciupercile constituie un aliment complet cu o valoarea nutitiva redusa, la care se mai adauga si aroma lor care le confera calitati apetisante apreciabile.
Dintre ciupercile comestibile enumeram: hrib, manatarca, pitarca, mitarca grasa, ciuperca alba, ciuperca de balegar, ciuperca de camp, buretele domnesc, palaria sarpelui, rascov, iutari, burreti de roua, burete tepos, burete solzos, barba tapului, bureti galbeni, barba caprei, trufa neagra, trufe, zbarciog , urechiusa, urechea babei, urechea lui Iuda, ghebe, vinetica.
Atragem atentia asupra faptului ca printre ciuperci sunt unele foarte periculoase, otravitoare, iar altele necomestibile.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu