duminică, 4 aprilie 2010

Graul

Graul

In scopuri alimentar-medicinale se utilizeaza fructul graului care este o cariopsa, de culoare bruna, bruna roscata, avnd forma oval-alungita.

Graul contine:
– saruri minerale si elemente precul calciu, magneziu, sodiu potasiu etc; grasime fosofrata, amidon, vitaminele A, B , E, K, D; fermenti, distaze.

Proprietati, indicatii, mod de folosire:
- graul contituie baza unei alimentatii naturale, practic indicat in toate afectiunile cronice, degenerative, in toate tulburarile vegetative, sterilitate, afectiuni neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice, cardiace.

Pentru a putea profita de toate proprietatile graul trebuie consumat sub forma de terci din uruiala de grau integral, paine neagra si mai sub forma de grau incoltit.

Sub forma de grau incoltit poate fi folosit cu rezultate bune si foarte buna in toate starile de demineralizare, anemie, astenie fizica si intelectuala, crestere, rahitism, sarcina, alaptare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu