duminică, 4 aprilie 2010

Laptuca – salata verde

Laptuca – salata verde

Constituenti principali:
- lactucarium – substanta cu actiune similara graului , lactucina, acid lactucic, asaragina, hiosciamina, clorofila, vitaminele:A, B, C, D, E, fier, calciu, fosfos, iod, magneziu, zinc, cupru, sodiu, clor, potasiu, cobalt, arsenic:fosfati , sulfati, steroli, caroten.

Proprietati si indicatii:
- emoliente – in brosite, astm, tuse convulsiva, tuse nervoasa.
- hipoglicemiant – in diabet
- analgetic – in menstruatii dureroase
- guta, litiaza
Mod de folosire:
– decoctul de seminte – 1 lingurita la o ceasca (in afectiuni respiratorii)
- este recomandabil sa se consume cat mai mult in stare cruda, sub forma de salata, pentru a nu se diminua continutul in vitaminele si saruri minerale prin procedee de pregatire termica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu