duminică, 4 aprilie 2010

Conopida

Conopida

Conopida, in primele stadii ale dezvoltarii, se aseamana cu brocoli, care este si cel mai apropiata “ruda” a acesteia. Conopida este in primul rand o sursa excelenta de vitamina C.

Conopida are 20 de calorii, pe langa vitamina C mai contine cantitati ridicate de acid folic ce ajuta la protejarea inimii, fibre foarte folositoare in procesul digestiei si subtanta ce lupta impotriva cancerului precum indoli si izotiociati.

Conopida este o leguma care se gaseste pe piata in tot timpul anului, dar sezonul de varf este toamna. Va sfatuim sa alegeti de pe piata conopidele cu capatani albe, proaspete si sa evitati a cumparata conopidele cu capatani maronii deoarece aceasta culoare este semn ca legume este batrana si va da un gust nedorit mancarii.

Un interesant citat al lui Mark Twain spune: “Conopida nu este nimic altceva decât o varză cu studii superioare” .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu