Vinete
Putini stiu ca vanata, considerata o leguma este de fapt un fruct. O cana cu vinete contine decat 25 de calorii, mai mult de 2 grame de fibre (rolul fibrelor este de a preveni constipatia si aparitia hemoroizilor) si multe vitaminele din complexul B atat de necesare pentru obtinerea energiei si cresterea imunitatii organismului.
Vinetele au un continut pare de apa (aproximativ 93%), dar si potasiu (ce ajuta la stimularea inimii), magneziu (ce lupta impotriva stresului) si calciu pentru intarirea oaselor.
Gustul fructului crud nu este placut, dar dupa ce este gatit devine frageta si obtine o aroma complexa, deosebita. Incercati sa gatiti vinetele chiar in ziua in care le cumparati sau incercati sa se le depozitati intr-un loc racoros, dar evitati frigiderul deoarece vinetele pot sa devina moi si amare la gust.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu