Efectele benefice ale legumelor in cazul afectiunilor de sanatate
Specialistii au ajuns la concluzia ca legumele sunt benefice in prevenirea si tratarea multor boli. Mai jos va oferim cateva exemple:
- pentru afectiuni bucale si dentare sunt recomandate legumele verzi, telina, salata verde si ardeii.
- pentru alergii si astm sunt recomandate ceapa rosie si ardeii
- pentru boli cardiace sunt recomandati morcovii, sparanghelul, spanacul si preparatele din soia
- pentru cresterea imunitatii – morcovii, cartofii dulci, rosii, ceapa si ardeii
- in cazul diabetului este recomandat sparanghelul, uleiul de masline, ardeiul gras
- pentru hipertensiunea arteriala sunt recomadate legumele verzi, sparanghelul, cartofii si usturoiul
- pentru osteoporoza – legumele verzi, ardeii si spanacul
- pentru prevenirea cancerului specialistii recomanda usturoiul, ceapa, morcovii, cartofii dulci, sparanghelul, sfecla, spanacul, varza, rosiile, ciupercile si ardeiul gras
- pentru diminuarea stresului consumati legume verzi, cartofi, mazare, sparanghel, mazare si salate verzi.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu