duminică, 4 aprilie 2010

Efectele benefice ale legumelor in cazul afectiunilor de sanatate

Efectele benefice ale legumelor in cazul afectiunilor de sanatate

Specialistii au ajuns la concluzia ca legumele sunt benefice in prevenirea si tratarea multor boli. Mai jos va oferim cateva exemple:

- pentru afectiuni bucale si dentare sunt recomandate legumele verzi, telina, salata verde si ardeii.
- pentru alergii si astm sunt recomandate ceapa rosie si ardeii
- pentru boli cardiace sunt recomandati morcovii, sparanghelul, spanacul si preparatele din soia
- pentru cresterea imunitatii – morcovii, cartofii dulci, rosii, ceapa si ardeii
- in cazul diabetului este recomandat sparanghelul, uleiul de masline, ardeiul gras
- pentru hipertensiunea arteriala sunt recomadate legumele verzi, sparanghelul, cartofii si usturoiul
- pentru osteoporoza – legumele verzi, ardeii si spanacul
- pentru prevenirea cancerului specialistii recomanda usturoiul, ceapa, morcovii, cartofii dulci, sparanghelul, sfecla, spanacul, varza, rosiile, ciupercile si ardeiul gras
- pentru diminuarea stresului consumati legume verzi, cartofi, mazare, sparanghel, mazare si salate verzi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu