luni, 5 aprilie 2010

Graul incoltit


Graul incoltit

Compozitie (100g) : 45g glucide, 29g proteine, 0.5g lipide, 1g fosfor, 71mg calciu, 7mg vitamina E, 1.5mg vitamina B1, 0.5mg vitamina B2, in cantitati infime se gasesc fier, cupru, lecitina.
Valoare energetica: 100g grau incoltit=396 calorii.

Indicatii: anemie, anorexie, oboseala, demineralizare, tulburari de crestere, impotenta sexuala, frigiditate, sarcina, tuberculoza.

Contraindicatii: hipertensiune arteriala.

Mod de folosire: adultii cate 2-3 lingurite pe zi, iar copii cate 1-2 lingurite, in ambele cazuri se recomanda cate o cura de 10 zile pe luna , la alegere.
Boabele de grau incoltit vor fi foarte bine mestecate in gura sau trecute printr-o masina de tocat carne, apoi mestecate. Acestea pot fi consumate simple sau puse in mancare.

Mod de preparare: se pune un pumn de boabe de grau, bine spalate, intr-o farfurie adanca, peste care se va turna apa calduta pana la marginile sale; dupa 24-36 de ore (in functie de anotimp) graul va fi scos si pus intr-o alta farfurie, plata, unde va mai sta 2-3 zile, timp in care va fi stropit, in mod periodic, cu putina apa, pentru a sta umed in permanenta si a incolti mai repede. Aparitia unor mici pete albe pe boabele de grau inseamna inceputul germinatiei, semn ca ele pot fi consumate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu