luni, 5 aprilie 2010

Gripa

Gripa

Gripa - boala infectioasa si contagioasa de natura virotica, localizata la nivelul aparatului respirator ce se manifesta prin stare rea, cu febra, inflamatia cailor respiratorii superioare, dureri musculare si dureri de cap. Debuteaza brusc, (de unde si numele fr. grippe = a apuca, a inhata), cu dureri in tot corpul, febra, tuse seaca etc. In unele cazuri de gripa apar complicatii grave: pulmonare, digestive, nervoase etc.

Se recomanda:
- izolarea bolnavului la domiciliu sau la spital si evitarea contactului cu alte persoane;
- repaus la pat intr-o camera calduroasa - renuntarea la fumat cat timp gripa persista;- consumul zilnic a unuia din alimente: suc de ceapa cruda (1/2 de pahar), suc de portocale (1/2 de pahar), suc de morcovi(1 pahar pe zi), suc de lamaie (din 200 g de fructe), suc de rosii (3 pahare pe zi).

Tratamente naturiste gripa

Uz extern
Bai fierbinti cu apa simpla sau cu 250g faina de mustar si o lingura de sare, la maini si la picioare.

Uz intern
Infuzie de:
- flori de tei (1-2 lingurite la o cana de apa), 2-3 cani pe zi;
- busuioc (1 lingura la o cana de apa), 2 cani pe zi;
- frunze de urzica (1 lingura la o cana de apa), 3-4 cani pe zi;
- flori de soc (1-2 lingurite la o cana de apa), 2-3 cani pe zi;
- flori de musetel (2 lingurite la o cana de apa), 2-3 cani pe zi;
- frunze de coacaze (50g la 1 litru de apa), 3 cani pe zi;
- cimbru (25g la 1 litru de apa), 3 cani pe zi;

- flori de levantica (1 lingurita la o cana de apa), 2-3 cani pe zi.

Decoct de:
- sparanghel (50g de radacina la 1 litru de apa, firbere 5 min.), 2 cani pe zi;
- salcie (2 linguri de coaja la o cana de apa), 3-4 cani pe zi;

Cura cu sirop din miere de tei si muguri de brad

1kg de muguri la 3-4 litri de apa, se spala si se toaca marunt, se fierb 10-15 min. in clocot, se strecoara, iar la fiecare kg de sirop se adauga cate un kg miere de tei si 10g extract de propolis, se omogenizeaza, apoi se incalzeste toata compozitia pana la 40grade. Dupa racire se pune in sticle ermetice si inchise la culoare. Se pastreaza la rece si se consuma cate 1 lingurita inainte de masa, de 3 ori pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu