Prazul
Allium porrum
Planta legumicola bienala cu tulpina cilindrica, inalta de 30-40 cm , cu frunze lungi-lanceolate si bulb carnos. In scopuri medicinale se folosesc frunzele si radacina.
Prazul contine vitaminele B si C, fier , mangan , calciu, magneziu, fosfor, sodiu, sulf, siliciu etc.
Este indicat in afectiuni urinare, azoterie, insuficienta renala, obezitate, ateroscleroza, reumatism, artrita, guta, anemie, dispepsii.
Extern se foloseste in abcese, furuncule, cistite, retentie de urina, hemoroizi, bataturi, intepaturi de insecte.
Mod de folosire:
intern: crud, radacini pisate, puse in lapte – impotriva viermilor intestinali; 30g radacini macerate 10 zile intr-un litru de vin alb, din care se bea un pahar in fiecare dimineata – azoterie; ciorba de praz.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu