luni, 5 aprilie 2010
Spirulina
Spirulina
Spirulina este o alga unicelulara care crecte si se multiplica in apele naturale, in conditii alcaline si a fost descoperita in lacurile mexicane. In prezent, este cultivata in mai multe tari. Ea are forma de spirala (de unde si numele ) si este de culoare albastra-verzuie.Verdele fiind dat de prezenta clorofilei, ar albastru de un pigment numit Ficocianina
Spirulina este recomandata de catre medicii japonezi, fiind un aliment natural, usor de digerat, organismul incorporand aminoacizi, acizi grasi polinesaturati, vitamine, minerale si oligoelemente care formeaza un supliment dietetic complet.
Regimul alimentar, in cazurile de anemie, poate fi completat de aceasta alga, deoarece faciliteaza productia de celule rosii din sange, fiind bogata in clorofila, in acid folic si fier, toti nutrientii cu caracter antianemic. Pentru ca aportul de fier sa fie eficace este nevoie de prezenta acidului ascorbic (vitamina C), care permite fixarea acestuia.
De asemenea datorita continutului proteic ridicat, spirulina ajuta la combaterea stresului cotidian, la eliminarea toxinelor care pot fi endogene (produse de organism) si exogene (din alimente, mediu ambiant sau a celor din medicamente administrate pentru tratarea diferitelor boli).
Spirulina poate fi folosita ca adjuvant in curele de slabire datorita beneficiile sale nutritionale, care pot compensa deficientele de nutrienti, in anumite vitamine si minerale, ce pot aparea in cazul unor periode lungi de diete hipocalorice si dezechilibrate.
Spirulina nu poate inlocui dieta, aceasta nu ofera rezultate magice, in cateva zile, dar poate fi considerata un supliment alimentar imbatabil si, probabil, cea mai adecvata masura pentru mentinerea sub control a greutatii corporale.
Este un supliment adecvat tratamentelor pentru piele si consolidare a unghiilor, fiind bogat in vitamine B si in anumite minerale (fier, magneziu si zinc).
Indicat in cazul bolnavilor de hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli de inima etc. Pacientii ce sufera de aceste boli nu au pofta de mancare, obosesc usor, se simt deprimati si letargici, cu toate acestea multi dintre ei isi pot imbunatati starea cu ajutorul spirulinei.
Beneficiile spirulinei
- proprietati remineralizante si energizante
- actiune antimicrobiana
- induce starea de satietate
- adjuvant in tratarea anemiei
- un bun ajutor pentru pierderea in greutate
- ajuta dezvoltarea musculara
- amelioreaza efectul de imbatranire
- ideal pentru persoanele suferinde de surmenaj intelectual si fizic
- ajuta la cresterea randamentului scolar si sportiv al adolescentilor
- adjuvant in regenerarea pielii
- folosit ca suplimenet in regimurile stricte de slabire, in cazurile de malnutritie si de convalescenta
- are o mare actiune antioxidanta, fiind capabila de a contracara formarea radicalilor liberi
- ajuta in buna dezvoltare a copiilor
- utila in tulburari de memorie.
Informatii nutritionale
Contine 65 - 70% proteina vegetala, avand toti cei opt aminoacizii esentiali si noua ne-esentiali intr-un echilibru perfect. In comparatie cu carnea de vita ce are un continut proteic de 22%, iar carnea de porc de 28%.
Clorofila: curata organismul de "reziduri" si sprijina buna functionare a tesuturilor si organelor.
Enzimele: aduc echilibru metabolic si de digestie si activeaza sistemul imunitar.
Antioxidantii (mai ales beta-caroten): cresc rezistenta si incetinesc procesului de imbatranire.
Complex natural de vitamine si minerale : baza unei stari bune de sanatate.
Acid gamma-linolenic: sprijin valoros in timpul menopauzei si a menstruatiei.
ARN si ADN-ul (acizi nucleici): baza tuturor celulelor, cu efect de intinerire.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu