Afinul
Afinul este un arbore de mici dimensiuni, cu frunze cazatoare oval-alungite, flori de culoare roz-deschis si fructe bace, raspandit in regiunile de munte, de la limita inferioara de crestere a molidului pana in zone alpine la 2250m.
In scopuri medicinale se intrebuinteaza frunzele si fructele.
Proprietati:
- astringent, bacteriostatic, scade zaharul din sange.
Indicatii:
Afinul este un fruct indicat pentru a fi consumat si de bolnavii de diabet. Datorita principiului activ, mirtilina, numita si insulina vegetala, scada zaharul din sange. Pentru cresterea eficacitatii, frunzele de afin pot fi asociate cu pastai de fasole si drunze de dud. Ceaiul nu se indulceste cu zahar.
Afinul este antidiareic : datorita continutului in tanin cu actiune astringenta precipita proteinele mucusului celulelor tractului digestiv; precipita si aglutizeaza insesi proteinele florei patogene, diminuand actiunea substatel daunatoare si irtitante.
Afinul se mai foloseste in guta, reumatism, infectii urinare si uremie.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu