Usturoiul – remediu pentru gripa, hipertensiune, bronsite si alte afectiuni
Allium sativum
Planta legumicola bienala, cu frunze lanceolate alungite si cu bulbul format din mai multi ulbi mici bogati in substante nutritive si vitamine.
Atat in medicina traditionala cat si in cea stiintifca se folosesc bulbii si frunzele verzi.
Proprietati ale usturoiului:
- actiune vasodilatoare si hipotensiva
- actiune antimicrobiana
- actiune stimulenta si antihelmica
- este benefic in prevenirea trombozelor si in*arctelor.
Mod de folosire:
- de preferabil crud, dar datorita mirosului persistens se recomanda a fi folosit pe scara redusa
- in tratamentul hipertensiunii – sucul obtinut din presarea bulbilor (cu recomandarea de a fi stabilizat)
- usturoiul (2-3 catei), plus lapte cald, plus miere se bea in fiecare dimineata impotriva viermilor intestinali
- consumul a 2-3 catei de usturoi pe zi da rezultate sii n tratamentul faringitei si previne aparitia gripei.
Usturoiul nu este recomandat persoanelor cu dermatoza, iritatii ale stomacului si ale intestinelor sau femeilor gravide.
duminică, 4 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu